plovu hazırlamaq üçün aşağıdakı ərzaqlar lazımdır: Qoyun əti-450 q, düyü-800 q, kərə yağı-150 q, əridilmiş yağ-300 q, soğan-1 baş və tam üçün duz tökülür.
Hazırlanma qaydası
Qoyun əti tikələrə doğranılır və yarıhazır vəziyyətə çatınca az miqdar bulyon süzülür və onun içində yuyulmuş düyü bişirilir. Düyünün tam bişməsinə 10-15 dəqiqə qalmış buna qoyun əti və yağda qızardılmış soğan, duz qatılıb çoban-aşı hazır olunca bişirilir. Süfrəyə verilən zaman üzərinə yağ tökülür.
6 porsiya üçün nəzərdə tutulub 1 kq iri tikələrə bölünmüş sümüklü mal əti 5 xörək qaşığı kərə yağı və ya duru yağ 1 baş soğan 1 ədəd orta boy çuğundur (300 g) 2 ədəd yerkökü (300 g) 2 xörək qaşığı tomat 3-4 dəfnə yarpağı 1 ədəd orta boy kələm (700 g) 2 stəkan xırda-xırda doğranmış cəfəri, zövgə görə duz, istiot
Hazırlanması: İri qazana mal ətini qoyub, üstünə təxminən 20 stəkan su töküb qaynadın. Tez-tez kəfini alın. Ət yumuşalanadək orta odda bişirin Ətin suyunu süzün ki, kəfdən təmizlənsin. Ət suyunu və əti qazana geri qoyun. Soğanı xırda-xırda doğrayın. Çuğundur və yerkö
... Daha ətraflı »