Şənbə, 20/Apr/2024, 15:37
Welcome Qonaq

Yemekosferlə daha dadlı olacaq!


Main » 2012 » Yanvar » 15
plovu hazırlamaq üçün aşağıdakı ərzaqlar lazımdır:
Qoyun əti-450 q, düyü-800 q, kərə yağı-150 q, əridilmiş yağ-300 q, soğan-1 baş və tam üçün duz tökülür.

Hazırlanma qaydası

Qoyun əti tikələrə doğranılır və yarıhazır vəziyyətə çatınca az miqdar bulyon süzülür və onun içində yuyulmuş düyü bişirilir. Düyünün tam bişməsinə 10-15 dəqiqə qalmış buna qoyun əti və yağda qızardılmış soğan, duz qatılıb çoban-aşı hazır olunca bişirilir.
Süfrəyə verilən zaman üzərinə yağ tökülür.
Kateqoriya: Plovlar | Baxış sayı: 1022 | Əlavə etdi: Yemekosfer  | Tarix: 15/Yan/2012 | Şərhlər (14)


Lazım olan ərzaqlar və hazırlanma qaydası

6 porsiya üçün nəzərdə tutulub 
1 kq iri tikələrə bölünmüş sümüklü mal əti
5 xörək qaşığı kərə yağı və ya duru yağ 
1 baş soğan 
1 ədəd orta boy çuğundur (300 g)
2 ədəd yerkökü (300 g) 
2 xörək qaşığı tomat 
3-4 dəfnə yarpağı 
1 ədəd orta boy kələm (700 g) 
2 stəkan xırda-xırda doğranmış cəfəri, zövgə görə duz, istiot 

Hazırlanması: 
İri qazana mal ətini qoyub, üstünə təxminən 20 stəkan su töküb qaynadın. Tez-tez kəfini alın. Ət yumuşalanadək orta odda bişirin Ətin suyunu süzün ki, kəfdən təmizlənsin. Ət suyunu və əti qazana geri qoyun. Soğanı xırda-xırda doğrayın. Çuğundur və yerkö ... Daha ətraflı »
Kateqoriya: Sulu yeməklər | Baxış sayı: 1134 | Əlavə etdi: Yemekosfer  | Tarix: 15/Yan/2012 | Şərhlər (0)

Daxİl ol
Menudakılar :)
Sulu yeməklər [4]
Xəmir yeməkləri [4]
Ət yeməkləri [1]
Börəklər [11]
Balıq yeməkləri [0]
Toyuq yeməkləri [1]
Plovlar [5]
Salatlar [5]
Kekslər [6]
Tortlar [3]
Yararlı bilgilər [1]
Şirniyyatlar [4]
Digər [3]
AxtarIş
Təqvİm
«  Yanvar 2012  »
B.B.eÇ.aÇ.C.aC.Ş.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Arxiv məqalələr
  • Yemekosfer Facebook-da 
  • Statİstİka

    Hal-hazırda yemək axtaranlar :) 1
    Qonaq sayı: 1
    İstifadəçi sayı: 0