Çərşənbə axşamı, 19/Mar/2024, 05:55
Welcome Qonaq

Yemekosferlə daha dadlı olacaq!


Main » Xəbər arxivi

Erzaqlar:
Hazir veya evde hazirlanmis lavas 10ed
... Daha ətraflı »
Kateqoriya: Börəklər | Baxış sayı: 3531 | Əlavə etdi: Yemekosfer  | Tarix: 16/Sent/2012 | Şərhlər (0)


Sade kotlet
Cekilmis mal eti 500qr
... Daha ətraflı »
Kateqoriya: Ət yeməkləri | Baxış sayı: 6628 | Əlavə etdi: Yemekosfer  | Tarix: 13/Sent/2012 | Şərhlər (1)


Kakaolu Puding
Erzaqlar
-1 lt. süd
-1 st seker tozu
-1 st nişasta
-1 yumurta sarısı
-50 gr. kakao

Hazirlanmasi
-Yumurta ilə şəkəri yaxşıca çırpiriq
-Digər vəsaitləri əlavə edib topaqlanmasin üçün yaxşıca pudinq konsistensiyasına gələnə qədər qarışdıraraq bişirək
-Qaynayınca altini ... Daha ətraflı »
Kateqoriya: Şirniyyatlar | Baxış sayı: 1063 | Əlavə etdi: Yemekosfer  | Tarix: 13/Sent/2012 | Şərhlər (2)


Ərzaqlar
* 4 ədəd hazır yuxa
... Daha ətraflı »
Kateqoriya: Börəklər | Baxış sayı: 1111 | Əlavə etdi: Yemekosfer  | Tarix: 08/Sent/2012 | Şərhlər (0)


Qırmızı Mərci Şorbası
4 porsiya üçün nəzərdə tutulub
... Daha ətraflı »
Kateqoriya: Sulu yeməklər | Baxış sayı: 1113 | Əlavə etdi: Yemekosfer  | Tarix: 08/Sent/2012 | Şərhlər (0)


Hazırlanması:
1kq gavali
1kq şəkər tozu
1stəkan su

Seçilmiş meyvələr yuyulur, qabığı və tumu çıxarılır,. Əgər  kiçikdirsə, onları 2 yerə bölmək olar. Kəsilmiş gavalilar qaralmasın deyə, onları 3-8 dəqiqə isti suya salmaq olar. İsti sudan çıxarılan gavalilar soyudulur. Həmən sudan isə şirə hazırlamaq üçün istifadə eləmək olar. P.S Bəzi gavali növləri çox ... Daha ətraflı »
Kateqoriya: Digər | Baxış sayı: 11173 | Əlavə etdi: Yemekosfer  | Tarix: 15/Apr/2012 | Şərhlər (1)


Tərkibi
Kartof-6 əd,
yerkökü-2 əd,
yumurta-6 əd,
duzlu xiyar-5 əd,
mal əti-400 q (əzələ hissəsi və yaxud bir toyuğun döş və bud əti),
göy noxud-1 banka,
şüyü ... Daha ətraflı »
Kateqoriya: Salatlar | Baxış sayı: 4700 | Əlavə etdi: Yemekosfer  | Tarix: 15/Apr/2012 | Şərhlər (0)


Hazırlanması üçün
Ərinmiş yağ – 690 q.
Yumurta
Süd – 4 xörək qaşığı
Un – 1,5 stəkan
Maya – 8 q.
Qoz yaxud badam ləpəsi
Şəkər tozu – yarım stəkan
Kateqoriya: Şirniyyatlar | Baxış sayı: 24476 | Əlavə etdi: Yemekosfer  | Tarix: 15/Apr/2012 | Şərhlər (0)


36 ədəd şəkərbura alınır
Xəmir üçün:
1 kilo + 1 xörək qaşığı (mərhələ 3 üçün) əla növ un
400 qram kərə yağı
5 yumurta sarısı
250 qram xama
1/4 çay qaşığı duz
1/2 çay qaşığı vanil tozu
1/2 çay qaşığı quru maya (toz maya)
1 xörək qaşığı şəkər tozu
1/2 stəkan (125 m) ilıq süd
İçi üçün:
700 qram fındıq ləpəsi, və ya badam (qoz ləpəsi də olar, amma qozlu iç bir az tünd rəngdə alınır)
700 qram şəkər tozu
zövqə görə hil (mən təxminən 2 çay qaşığı qoyuram)
1. Əvvəlcə xəmiri hazırlayın. Bunun üçün unu və kərə yağını geniş qaba qoyun və əlinizlə toz halına gələnə kimi yaxşıca ovun.2. Ay ... Daha ətraflı »
Kateqoriya: Şirniyyatlar | Baxış sayı: 1525 | Əlavə etdi: Yemekosfer  | Tarix: 30/Mar/2012 | Şərhlər (0)



ƏRZAQLAR
10 ədəd yumurta
2 st şəkər tozu
2 st un
yag

Krem üçün
1 banka qatlaşdırılmış süd
400 qr şit yağ

HAZIRLANMASI
10 yumurtanı sarısından ayırıb ağını mikserle ağarana kimi çalırıq.sonra şəkər tozunu yavaş_yavaş əlavə edib dayanmadan mikserlə çalırıq.yumurtanın sarılarını bir bir əlavə edib çalırıq .sonra ise unu yavaş _yavaş əlavə edib mikserlə çalırıq.sobanın listini duru yağ ilə yağlayırıq və hazırladığımızı əlavə edib 180_200 dərəcədə bişiririk.sobadan cıxartdıqdan sonra qoyuruq bir az soyusun.sonra kremləyirik

Kremin hazırlanması
1 qatılaşdırılmış süd 400qr yağı miks ... Daha ətraflı »
Kateqoriya: Tortlar | Baxış sayı: 2223 | Əlavə etdi: Yemekosfer  | Tarix: 30/Mar/2012 | Şərhlər (2)

« 1 2 3 4 5 »
Daxİl ol
Menudakılar :)
Sulu yeməklər [4]
Xəmir yeməkləri [4]
Ət yeməkləri [1]
Börəklər [11]
Balıq yeməkləri [0]
Toyuq yeməkləri [1]
Plovlar [5]
Salatlar [5]
Kekslər [6]
Tortlar [3]
Yararlı bilgilər [1]
Şirniyyatlar [4]
Digər [3]
AxtarIş
Təqvİm
«  Mart 2024  »
B.B.eÇ.aÇ.C.aC.Ş.
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Arxiv məqalələr
  • Yemekosfer Facebook-da 
  • Statİstİka

    Hal-hazırda yemək axtaranlar :) 1
    Qonaq sayı: 1
    İstifadəçi sayı: 0