|
Çərşənbə axşamı, 19/Mar/2024, 10:01 Welcome Qonaq
Yemekosferlə daha dadlı olacaq!
Main » Xəbər arxivi
"8" Mart salati Terkibi 500q toyuq eti 3 eded kok 3 eded yumurta 2 eded duzlu xiyar 4 eded kartof 50 q qoz 100 q qargidali konservi Goyerti, mayonez, xama
Toyugu, koku, yumurtani , kartofu qaynadiriq . Salati tort seklinde yigiriq. Ilk once bosqaba 1 kicin 1 eded de boyuk stekan qoyuruq. Stekanlari ele yerlesdiririk ki 8 reqemi alinsin .1. Kartof - mayonez-xama-duz — istiot 2. Duzlu xiyar 3. Toyuq eti- mayonez-xama-duz — istiot 4. Qoz- mayonez-xama-duz — istiot 5. Goyerti — mayonez-xama-duz — ist
...
Daha ətraflı »
|
Pirojki: Tərkibi: (xəmir üçün) 250 ml süd 250 ml su 2 yumurta 40 qr maya 1 ç.q. duz 1 kq un Bitki yağı Xəmirin hazırlanması: Ölçəyə 250 ml su qoyulur Suya 250 ml süd əlavə edilib isidilir İlıqlandıqdan sonra maya əlavə edilir 2 yumurta və 1 ç.q. duz əlavə edilir Bütün bunlar yaxşıca çalınır,900-950 qr un əlavə edilir,xəmir yoğrulur. Xəmir elastik və zərif olmalı, ələ yapışmamalı amma çox bərk də olmalalıdır. Ovucun içərisinə bitki yağı sürüb xəmiri yumurlayın və ağzı bağlı qabda gəlməsi üçün isti yerə qoyun. 1 saatdan sonra xəmir 2 dəfə artmalıdır
Sonra xəmir masa ü
...
Daha ətraflı »
|
Napoleon Tortu Testa üçün 6 su stekanı un 600 qram marqarin yağı 1stekan su 1 yumurta vanil.kabartma tozu Napoleon tortu Krem üçün 3oo qram kere yağı 2 stekan süd 1 banka qatılaşdırılmış şirin süd (skuşonıy) 2 xörek qaşığı un 1 stekan şeker tozu vanil Keçek hazırlanma qaydasına: Birinci testa üçün nezerde tutulmuş erzaqlar böyük ,dayaz bir qaba yaxşı olarki xemir yaymaq üçün olan taxtanın üstüne şekildeki qayda ile yerleşdirilir.Yeni unun ortasında oyuq düzeldib yumurta,yağ ,su ve digerleri buraya elave olunur. Napoleon tortu Erzaqları metbex baltası
...
Daha ətraflı »
|
Terkibi 3 stekan uzun duyu 100 q kere yagi 1 eded toyuq 2 eded bas sogan Sumax zeferan Duz istiot
Hazirlanmasi Plovu bisirmezden 3 saat once toyugu dograyiriq duz ,istiot, sumax, sogan vuruq qarisdiririq.
...
Daha ətraflı »
|
Terkibi Xemiri Yumurta — 2 eded, Bal- 2 x.q., qabartma tozu – 1 eded , seker tozu - 1 stekan, kere yagi — 125 q (yarim packa), UN - 4 4, 5 stekan krem kere yagi - 300 q, qatilasdirilmis sud - 1,5 qab vanilin uzeri ucun qoz
Hazirlanmasi
Buxarda yagi eridirik , seker tozu ve bal elave edib qarisdiririq. Qabartma tozu elave edirik. Buxardan gotururuk . Yumurta elave edirik
...
Daha ətraflı »
|
Xəmir üçün: 1 paçka (2 ¼ ç/q) toz maya 1 stəkan ilıq su 6 stəkan un+ xəmir yoğurmaq üçün də əlavə 2 çay qaşığı duz 1 stəkan süd - otaq hərarətində 1 yumurta 200 qram əridilmiş (ərinmiş deyil) və soyudulmuş kərə yağı Iç üçün: 2 x/q cirə 2 x/q razyana Yarım ç/q sarıkök 1 ç/q duz Bir çay qaşığının dörtdə biri qədər istiot 2 stəkan un 115 qram əridilmiş (ərinmiş deyil) və soyudulmuş kərə yağı Yağlamaq üçün: Yarım kilo əridilmiş yağ. Üstü üçün: 2 yumurta sarısı 1 x/q xaş-xaş
|
Terkibi : 5 eded lavas 500 q mayonez ve xama qarisigi 250 – 300 q toyuq eti 2 eded bas sogan 2 eded kok 250 q Holland pendiri Suyud Hazirlanmasi: Ilk once sogani xirda – xirda dograyiriq ve 20 deqiqe isti suda saxlayiriq. Bu arada kok, toyuq ve pendiri rendeleyirik. Suyudu dograyiriq. Birinci lavasa mayonez cekirik ve toyugu yayiriq. Rulet kimi bukuruk . Ikinci lavasa mayomezle sogani yayiriq ve birinci ruleti basliga qoyub birlikde bukuruk. Ucuncu lavasa pendiri yayiriq uzerine mayonez cekirik ruleti yene de basliga qoyub bukuruk . Dordu
...
Daha ətraflı »
|
Terkibi 3eded yumurta 1 stekan seker Yarim stekan sud Yarim stekan duru yag 1 eded vanil 1 eded qabartma tozu 2 ,5 stekan un 50 q kismis Hazirlanmasi Yumurtani sekerle caliriq. Sud,yag ve portagal suyunu elave edirik. Ardinca un, qabartma tozu ve vanili elave edib qarisdiririq.en son kismis elave edib qarisdiririq. Xemiri yaglanmis qelibe tokuruk ve 180 derecede 35 – 40 deqiqe bisiririk.
|
1 litr qatıq 1 litr su (0.5 litr toyuq bulyonu+0,5 litr su daha ləzzətli olur) 100 gr çiy düyü 1 yumurta Təzə göyərti – 100 gr. - keşniş, şuyud, kəvər, təzə (yaşıl)
Hazirlanmasi Qöyərtini yaxşıca yuyun. Kəvəri və başqa göylərin saplaqlarını ayrıca seçib narın doğrayın (bunlar daha gec bişir). Göyərtinin qalan hissəsini də doğrayıb başqa qaba yığın. Düyünü yuyub qazana tökün (qazan böyük olmalıdır), yumurtanı vurub yaxşıca çalın. Qatığı və su ilə qarışmış bulyonu əlavə edib qarışdırın, qoyun orta odun üstünə. Qatıq çürüməmək üçün, qaynayanacan arası kəsilmədən qarışdırın. Sonra düyünün bişməsini yoxlayın. Düyü bişənə yaxın, kəvərlə başqa göyər
...
Daha ətraflı »
|
içlik: 0.5kg qoyun eti quyruqlu 3 sogan 3 deste kewniş 1-1.5st qaynar su Duz,istiot Hazirlanması: Et,sogan ve keşnişi maşından cekib su,duz ve istiotu qatib qarişdiririq ve kenara qoyuruq. 2.Yumurtali berk xemir yugururuq mayasiz.dinlendirmeden qozdan az böyuk kundeler eliyib nelbeki boyda yayib 1qawiq ic qoyub boxca kimi bukuruk.Qaynayan duzlu suyun icine hamisin birge atirig.qaynara duwennen sora 15deq bişir(xemirede baxa bilersiz) suzuruk. NUS OLSUN:)
|
|
Təqvİm | « Mart 2024 » | B. | B.e | Ç.a | Ç. | C.a | C. | Ş. | | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
|
Statİstİka |
Hal-hazırda yemək axtaranlar :) 1 Qonaq sayı: 1 İstifadəçi sayı: 0 |
|