Pirojki: Tərkibi: (xəmir üçün) 250 ml süd 250 ml su 2 yumurta 40 qr maya 1 ç.q. duz 1 kq un Bitki yağı Xəmirin hazırlanması: Ölçəyə 250 ml su qoyulur Suya 250 ml süd əlavə edilib isidilir İlıqlandıqdan sonra maya əlavə edilir 2 yumurta və 1 ç.q. duz əlavə edilir Bütün bunlar yaxşıca çalınır,900-950 qr un əlavə edilir,xəmir yoğrulur. Xəmir elastik və zərif olmalı, ələ yapışmamalı amma çox bərk də olmalalıdır. Ovucun içərisinə bitki yağı sürüb xəmiri yumurlayın və ağzı bağlı qabda gəlməsi üçün isti yerə qoyun. 1 saatdan sonra xəmir 2 dəfə artmalıdır
Xəmir üçün: 1 paçka (2 ¼ ç/q) toz maya 1 stəkan ilıq su 6 stəkan un+ xəmir yoğurmaq üçün də əlavə 2 çay qaşığı duz 1 stəkan süd - otaq hərarətində 1 yumurta 200 qram əridilmiş (ərinmiş deyil) və soyudulmuş kərə yağı Iç üçün: 2 x/q cirə 2 x/q razyana Yarım ç/q sarıkök 1 ç/q duz Bir çay qaşığının dörtdə biri qədər istiot 2 stəkan un 115 qram əridilmiş (ərinmiş deyil) və soyudulmuş kərə yağı Yağlamaq üçün: Yarım kilo əridilmiş yağ. Üstü üçün: 2 yumurta sarısı 1 x/q xaş-xaş