Seçilmiş meyvələr yuyulur, qabığı və tumu çıxarılır,. Əgər kiçikdirsə, onları 2 yerə bölmək olar. Kəsilmiş gavalilar qaralmasın deyə, onları 3-8 dəqiqə isti suya salmaq olar. İsti sudan çıxarılan gavalilar soyudulur. Həmən sudan isə şirə hazırlamaq üçün istifadə eləmək olar. P.S Bəzi gavali növləri çox
... Daha ətraflı »
1 litr qatıq 1 litr su (0.5 litr toyuq bulyonu+0,5 litr su daha ləzzətli olur) 100 gr çiy düyü 1 yumurta Təzə göyərti – 100 gr. - keşniş, şuyud, kəvər, təzə (yaşıl)
Hazirlanmasi Qöyərtini yaxşıca yuyun. Kəvəri və başqa göylərin saplaqlarını ayrıca seçib narın doğrayın (bunlar daha gec bişir). Göyərtinin qalan hissəsini də doğrayıb başqa qaba yığın. Düyünü yuyub qazana tökün (qazan böyük olmalıdır), yumurtanı vurub yaxşıca çalın. Qatığı və su ilə qarışmış bulyonu əlavə edib qarışdırın, qoyun orta odun üstünə. Qatıq çürüməmək üçün, qaynayanacan arası kəsilmədən qarışdırın. Sonra düyünün bişməsini yoxlayın. Düyü bişənə yaxın, kəvərlə başqa göyər
... Daha ətraflı »