|
Çərşənbə axşamı, 19/Mar/2024, 16:58 Welcome Qonaq
Yemekosferlə daha dadlı olacaq!
Main » 2012 » Yanvar » 30 » Dovğa
|
1 litr qatıq 1 litr su (0.5 litr toyuq bulyonu+0,5 litr su daha ləzzətli olur) 100 gr çiy düyü 1 yumurta Təzə göyərti – 100 gr. - keşniş, şuyud, kəvər, təzə (yaşıl)
Hazirlanmasi Qöyərtini yaxşıca yuyun. Kəvəri və başqa göylərin saplaqlarını ayrıca seçib narın doğrayın (bunlar daha gec bişir). Göyərtinin qalan hissəsini də doğrayıb başqa qaba yığın. Düyünü yuyub qazana tökün (qazan böyük olmalıdır), yumurtanı vurub yaxşıca çalın. Qatığı və su ilə qarışmış bulyonu əlavə edib qarışdırın, qoyun orta odun üstünə. Qatıq çürüməmək üçün, qaynayanacan arası kəsilmədən qarışdırın. Sonra düyünün bişməsini yoxlayın. Düyü bişənə yaxın, kəvərlə başqa göyərtinin saplaqlarını, varsa göy sarımsağı əlavə edib 2-3 dəqiqə qaynadın. Sonra qalan göyərtini əlavə edib qazanı plitədən götürün. Diqqət edin ki, duz ancaq dovğa bişəndən sonra əlavə olunur, çünki dovğanı çürüdə bilər. Qatıqla su arasında nisbət haqqında qeyd edim ki, qatıq nə qədər qatıdırsa, su o qədər çox əlavə olunmalıdır. Qatığı yalnız su ilə də açmaq olar. Ancaq bulyon əlavə edəndə daha dadlı olur. Dovğaya bişmiş noxud da əlavə etmək olar. Dovğa süfrəyə soyuq halda verilir.
|
Category: Digər |
Views: 1079 |
Added by: Yemekosfer
| Rating: 0.0/0 |
|