Gavalı mürəbbəsi - 15 April 2012 - YemekOsfer... Hər şey daha dadlı olacaq...
Cümə, 09/Dek/2016, 03:02
Welcome Qonaq

Yemekosferlə daha dadlı olacaq!


Main » 2012 » Aprel » 15 » Gavalı mürəbbəsi
23:12
Gavalı mürəbbəsi

Hazırlanması:
1kq gavali
1kq şəkər tozu
1stəkan su

Seçilmiş meyvələr yuyulur, qabığı və tumu çıxarılır,. Əgər  kiçikdirsə, onları 2 yerə bölmək olar. Kəsilmiş gavalilar qaralmasın deyə, onları 3-8 dəqiqə isti suya salmaq olar. İsti sudan çıxarılan gavalilar soyudulur. Həmən sudan isə şirə hazırlamaq üçün istifadə eləmək olar. P.S Bəzi gavali növləri çox zərif olur, tez əriyir. Ona görə də belə gavalilari isti suya qoymamışdan əvvəl 5dəqiqə qatı sodalı suda saxlamaq lazımdır. 
İsti sudan çıxardıqdan sonra əzilmiş gavali dilimləri çıxarılır, qalanları isə isti şirəyə tökülür. Şirə hər kiloqram gavali üçün 1.2-1.3kq şəkər və 1.5stəkan sudan bişirilir. 
Şirəyə tökülmüş gavali, odun üstündən götürülür və 3-4 saatlığa qırağa qoyulur. Sonra yenə də odun üzərinə qoyulur və 5-7dəqiqə qaynadılır. 
Bu qayda ilə bişirildikdə mürəbbələrin meyvələri əzilmirvə formasını itirmir. Əgər gavalilar turş deyilsə, mürəbbənin bişməsinə az qalmış bir qədər limon turşusu qatmaq olar. Bu, mürəbbənin dadını yaxşılaşdırır və xarlanmasının qarşısını alır.
İstəyə görə isə mürəbbənin ətrinin və dadının yaxşı olması üçün isə ona döyülmüş hil ya da limon qatılır.
Category: Digər | Views: 7488 | Added by: Yemekosfer | Rating: 2.9/11
Total comments: 1
0   Spam
1 aylin   (18/Avq/2013 18:56)
tesekkurler

Adınız *:
E-mail:
Kod *:
Daxİl ol
Menudakılar :)
Sulu yeməklər [4]
Xəmir yeməkləri [4]
Ət yeməkləri [1]
Börəklər [11]
Balıq yeməkləri [0]
Toyuq yeməkləri [1]
Plovlar [5]
Salatlar [5]
Kekslər [6]
Tortlar [3]
Yararlı bilgilər [1]
Şirniyyatlar [4]
Digər [3]
AxtarIş
Təqvİm
«  Aprel 2012  »
B.B.eÇ.aÇ.C.aC.Ş.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Arxiv məqalələr
  • Yemekosfer Facebook-da 
  • Statİstİka

    Hal-hazırda yemək axtaranlar :) 1
    Qonaq sayı: 1
    İstifadəçi sayı: 0