Çərşənbə axşamı, 19/Mar/2024, 05:39
Welcome Qonaq

Yemekosferlə daha dadlı olacaq!


Main » 2012 » Aprel » 15 » Paxlava
23:02
Paxlava

Hazırlanması üçün
Ərinmiş yağ – 690 q.
Yumurta
Süd – 4 xörək qaşığı
Un – 1,5 stəkan
Maya – 8 q.
Qoz yaxud badam ləpəsi
Şəkər tozu – yarım stəkan
Vanil tozu – 2/10 q.
Zəfəran – 3/10
Bal – 20 q.
Əvvəlcə unu götürün, üzərinə şəkər, duz, yumurta, maya əlavə edib qarışdırın. Südü qızdırın, isti südü unun üzərinə əlavə edin, xəmiri yaxşıca yoğurun ki, xəmir bərk olsun. Xəmirin mütləq 1,5 saat gəlməsini gözləyin, sonra isə yarım santimetr qalınlığında lavaşlar açın, yağlanmış qabın içinə qoyun, üyüdülmüş qozu əlavə edin, digər lavaşı qoyun, yağlayın, yenə qoz əlavə edin, belə davam edin.
Paxlavanı romb şəklində doğrayın, zəfərənlı yumurtanı paxlavanın üzərinə çəkin, hər rombun ortasına qoz qoyun. Paxlavanı 200 dərəcəyədək qızdırılmış sobaya qoyun və 35 dəqiqə bişirin. Hazır olmazdan 15 dəqiqə əvvəl paxlavanın üzərinə ballı şərbəti tökün
Category: Şirniyyatlar | Views: 24476 | Added by: Yemekosfer | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Adınız *:
E-mail:
Kod *:
Daxİl ol
Menudakılar :)
Sulu yeməklər [4]
Xəmir yeməkləri [4]
Ət yeməkləri [1]
Börəklər [11]
Balıq yeməkləri [0]
Toyuq yeməkləri [1]
Plovlar [5]
Salatlar [5]
Kekslər [6]
Tortlar [3]
Yararlı bilgilər [1]
Şirniyyatlar [4]
Digər [3]
AxtarIş
Təqvİm
«  Aprel 2012  »
B.B.eÇ.aÇ.C.aC.Ş.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Arxiv məqalələr
  • Yemekosfer Facebook-da 
  • Statİstİka

    Hal-hazırda yemək axtaranlar :) 1
    Qonaq sayı: 1
    İstifadəçi sayı: 0
    Copyright MyCorp © 2024
    Make a free website with uCoz