Pirojki: Tərkibi: (xəmir üçün) 250 ml süd 250 ml su 2 yumurta 40 qr maya 1 ç.q. duz 1 kq un Bitki yağı Xəmirin hazırlanması: Ölçəyə 250 ml su qoyulur Suya 250 ml süd əlavə edilib isidilir İlıqlandıqdan sonra maya əlavə edilir 2 yumurta və 1 ç.q. duz əlavə edilir Bütün bunlar yaxşıca çalınır,900-950 qr un əlavə edilir,xəmir yoğrulur. Xəmir elastik və zərif olmalı, ələ yapışmamalı amma çox bərk də olmalalıdır. Ovucun içərisinə bitki yağı sürüb xəmiri yumurlayın və ağzı bağlı qabda gəlməsi üçün isti yerə qoyun. 1 saatdan sonra xəmir 2 dəfə artmalıdır
Sonra xəmir masa üzərində yenidən yoğrulur və unlanır və yenə də 25-30 dəqiqə gəlməsi üçün gözlədilir. Sonra əllər bitki yağına batırılaraq xəmirdən diametri təxminən 4 cm olan kündələr hazırlanır və onların da gəlməsi üçün 15 dəqiqə gözlədilir. 1.Kartoflu İç: 3 xörək qaşığı bitki yağı 1 baş xırda doğranmış soğan 4 ədəd orta boy kartof 1/3 stəkan xırda doğranmış şüyüd (və yaxud keşniş ya da cəfəri) zövqə görə duz zövqə görə istiot