Pirojki - 9 March 2012 - YemekOsfer... Hər şey daha dadlı olacaq...
Cümə, 09/Dek/2016, 03:03
Welcome Qonaq

Yemekosferlə daha dadlı olacaq!


Main » 2012 » Mart » 9 » Pirojki
12:26
Pirojki

Pirojki:
Tərkibi: (xəmir üçün)
250 ml süd
250 ml su
2 yumurta
40 qr maya
1 ç.q. duz
1 kq un
Bitki yağı
Xəmirin hazırlanması:
Ölçəyə 250 ml su qoyulur
Suya 250 ml süd əlavə edilib isidilir
İlıqlandıqdan sonra maya əlavə edilir
2 yumurta və 1 ç.q. duz əlavə edilir
Bütün bunlar yaxşıca çalınır,900-950 qr un əlavə edilir,xəmir yoğrulur.
Xəmir elastik və zərif olmalı, ələ yapışmamalı amma çox bərk də olmalalıdır.
Ovucun içərisinə bitki yağı sürüb xəmiri yumurlayın və ağzı bağlı qabda gəlməsi üçün isti yerə qoyun.
1 saatdan sonra xəmir 2 dəfə artmalıdır

Sonra xəmir masa üzərində yenidən yoğrulur və unlanır və yenə də 25-30 dəqiqə gəlməsi üçün gözlədilir.
Sonra əllər bitki yağına batırılaraq xəmirdən diametri təxminən 4 cm olan kündələr hazırlanır və
onların da gəlməsi üçün 15 dəqiqə gözlədilir.
1.Kartoflu İç:
3 xörək qaşığı bitki yağı
1 baş xırda doğranmış soğan
4 ədəd orta boy kartof
1/3 stəkan xırda doğranmış şüyüd (və yaxud keşniş ya da cəfəri)
zövqə görə duz
zövqə görə istiot
Category: Börəklər | Views: 698 | Added by: Yemekosfer | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Adınız *:
E-mail:
Kod *:
Daxİl ol
Menudakılar :)
Sulu yeməklər [4]
Xəmir yeməkləri [4]
Ət yeməkləri [1]
Börəklər [11]
Balıq yeməkləri [0]
Toyuq yeməkləri [1]
Plovlar [5]
Salatlar [5]
Kekslər [6]
Tortlar [3]
Yararlı bilgilər [1]
Şirniyyatlar [4]
Digər [3]
AxtarIş
Təqvİm
«  Mart 2012  »
B.B.eÇ.aÇ.C.aC.Ş.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Arxiv məqalələr
  • Yemekosfer Facebook-da 
  • Statİstİka

    Hal-hazırda yemək axtaranlar :) 1
    Qonaq sayı: 1
    İstifadəçi sayı: 0