|
Cümə axşamı, 28/Mar/2024, 12:23 Welcome Qonaq
Yemekosferlə daha dadlı olacaq!
Main » 2012 » Sentyabr » 8 » Mərci şorbası
|
Qırmızı Mərci Şorbası4 porsiya üçün nəzərdə tutulub1 stəkan qırmızı mərci1 ədəd orta boy soğan - xırda-xırda doğrayın1 ədəd orta boy yerkökü - xırda-xırda doğrayın1 ədəd orta boy kartof - xırda-xırda doğrayın 1 xörək qaşığı tomat (tomat pastası) 6 stəkan su zövqə görə duz zövgə görə istiot (şorbanın acı olmasını istəyirsinizsə, bir az acı qırmızı pul bibər əlavə edin) 1-2 qaşıq yağ Süfrəyə vermək üçün: limon çörək nane Hazirlanmasi: Mərci, kartof, yerkökü və suyu bir qazana qoyub qaynadın. Bu vaxt soğanı yağda bir az qızardın. Üstünə tomatı əlavə edib, qarışdıra-qarışdıra bişirin. Sonra bu qarışığı mərci olan qazana tökün. Qoyun hamısı bir yerdə yumuşalanadək bişsin. Bu müddət ərzində şorbanın üzünə kəf çıxarsa, kəfi yığın. Tez-tez qarışdırın ki, dibi yanmasın. Ərzaqlar yumuşalanda, blenderdən keçirin ki, püre halına gəlsin. Duz və istiot vurun. Şorbanı qablara tökün
|
Category: Sulu yeməklər |
Views: 1118 |
Added by: Yemekosfer
| Rating: 1.0/1 |
|