Sokaladli islak kek: Ərzaq: 4 ədəd yumurta 2 stəkan şəkər ( yeni pesok) 1 stəkan yarım süt 1 stəkan duru yag ( günəbaxan ve ya qargədalı) 3 yemək qaşıgı kakao 2 stəkan yarım un ( bəzən çok ola biler ona göre unu yavaş yavaş əlavə edin bəlkədə 2 stəkandan çox və ya az ola bilər)) 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Hazırlanması :
Əvvəlcə süt, şəkər, duru yag və kakaonu birlikde mikserle ve ya qatıq çalanla çalırıq. Sonra bu çaldıgımız qarışımdan bir stəkan töküb bir kenara qoyuruk çünkü bu qarışımı en axırda keksin üstüne əlavə edəcəyik. Ayrı bir qabın içində yumurtaları çalırık. Sonra yumurtalar, yuxarıda hazırladıgımız qarışıma əlavə edirik. Hamısını birlikte çırpırık. Unu ələyirik ve vanilyanı da əlavə edirik. Yavaş yavaş qarıştırarak çox da duru olmayan xəmir əldə edirik. Yaglanmış keks qabına qarışımı tökürük. 200 dərəcə əvvəlcədən isidilmiş sobada 20-25 dəqiqə sobanın qapagını heç açmadan bişiririk. Sonra sobanı açırık diş çöpünu keksə batırıb, xəmir kimi olub olmadıgını yoxlayırıq. Əgər çöpün üzərində keksin xəmiri qalmırsa onda bişmiş demektir. Yox əgər keks hələdə xəmir kimidirsə onsa 5-10 dəqiqə daha sobada saxlayırıq. Sonra keksi sobadan çıxarırıq, isti isiti daha əvvəl ayırdıgımız bir stəkan sütlü, şəkərli, duru yaglı, kakaolu qarışımı keksin üstünə yavaş yavaş qaşıqla gəzdiririk. İstəyirsinizsə keksi dilimləyin sonra bu qarışımı əlavə edin ki aralarına bu qarışım daha yaxşı yayılsın. Siz nece istəyirsıniz.