|
Çərşənbə axşamı, 19/Mar/2024, 06:59 Welcome Qonaq
Yemekosferlə daha dadlı olacaq!
Main » 2012 » Noyabr » 1 » Mimoza salatı
|
Tərkibi:450 qram dərisiz və sümüksüz toyuğun döş əti1/2 çay qaşığı duz (toyuğun qaynadığı suya əlavə etmək üçün)1/2 stəkan xırda doğranmış qoz ləpəsi3 ədəd orta boy kartof 2 ədəd yumurta 3 ədəd orta boy yerkökü zövqə görə duz 6 qaşıq xama (zövqə görə bu miqdarı artırmaq da olar) + 6 qaşıq mayonez (zövqə görə bu miqdarı artırmaq da olar) Rəndələnmiş Holland pendiri
Hazırlanışı: 1. Toyuq ətini duz əlavə edilmiş suda bişirin. Sonra süzün və kənara qoyun. Soyuduğunda, bıcaqla uzunsov doğrayın və ya əlinizlə didin. 2. Karktof, yerkökü və yumurtaları suda bişirib qabıqlarını soyun. Sürtgəcin iri dişindən keçirib, ayrı-ayrı qablara qoyun. 3. Hazırladığınız ərzaqları aşağıda verilən ardıcıllıqla servis qabına lay-lay düzün. toyuq ətinin yarısı xama-mayonez qarışığı
qozun yarısı kartofun yarısı duz xama-mayonez qarışığı yumurtaların yarısı duz yerkökünün yarısı xama-mayonez qarışığı Layları eyni şəkildə davam edin. Ən üstdə yerkökü olmalıdır.
4. Axırıncı layın üstünə və salatın kənarlarına xama-mayonez qarışığı sürtüb, üstünə Holland pendiri səpin.(əgər istəsəniz nar dənələri də səpə bilərsiniz)
|
Category: Salatlar |
Views: 4447 |
Added by: Yemekosfer
| Rating: 1.0/1 |
|