|
Çərşənbə axşamı, 19/Mar/2024, 08:03 Welcome Qonaq
Yemekosferlə daha dadlı olacaq!
Main » 2012 » Yanvar » 15 » Borş
|
Lazım olan ərzaqlar və hazırlanma qaydası
6 porsiya üçün nəzərdə tutulub 1 kq iri tikələrə bölünmüş sümüklü mal əti 5 xörək qaşığı kərə yağı və ya duru yağ 1 baş soğan 1 ədəd orta boy çuğundur (300 g) 2 ədəd yerkökü (300 g) 2 xörək qaşığı tomat 3-4 dəfnə yarpağı 1 ədəd orta boy kələm (700 g) 2 stəkan xırda-xırda doğranmış cəfəri, zövgə görə duz, istiot
Hazırlanması: İri qazana mal ətini qoyub, üstünə təxminən 20 stəkan su töküb qaynadın. Tez-tez kəfini alın. Ət yumuşalanadək orta odda bişirin Ətin suyunu süzün ki, kəfdən təmizlənsin. Ət suyunu və əti qazana geri qoyun. Soğanı xırda-xırda doğrayın. Çuğundur və yerkökünü sürtkəcin iri dişindən keçirin. Kələmi nazik-nazik doğrayın. Tavada yağı qızdırın və soğanı bu yağda yumuşalanadək bişirin. Çuğundur və yerkökünü soğana əlavə edib, bərabər təxminən 10 dəqiqə ərzində, tərəvəzlər bir qədər yumuşalanadək bişirin. Sonra tomat, zövgə görə duz, istiot əlavə edib, təxminən 5 dəqiqə də bişirin. Bişən tərəvəzləri və dəfnə yarpağını ət suyu olan qazana əlavə edin.
QEYD: Ət bişdiyi müddətcə suyun bir qismi buxarlanacaq, odur ki, əldə etdiyiniz ət suyu azdırsa, qazana bir az su əlavə edin.
|
Category: Sulu yeməklər |
Views: 1129 |
Added by: Yemekosfer
| Rating: 5.0/1 |
|