Borş - 15 January 2012 - YemekOsfer... Hər şey daha dadlı olacaq...
Cümə, 09/Dek/2016, 03:02
Welcome Qonaq

Yemekosferlə daha dadlı olacaq!


Main » 2012 » Yanvar » 15 » Borş
16:13
Borş

Lazım olan ərzaqlar və hazırlanma qaydası

6 porsiya üçün nəzərdə tutulub 
1 kq iri tikələrə bölünmüş sümüklü mal əti
5 xörək qaşığı kərə yağı və ya duru yağ 
1 baş soğan 
1 ədəd orta boy çuğundur (300 g)
2 ədəd yerkökü (300 g) 
2 xörək qaşığı tomat 
3-4 dəfnə yarpağı 
1 ədəd orta boy kələm (700 g) 
2 stəkan xırda-xırda doğranmış cəfəri, zövgə görə duz, istiot 

Hazırlanması: 
İri qazana mal ətini qoyub, üstünə təxminən 20 stəkan su töküb qaynadın. Tez-tez kəfini alın. Ət yumuşalanadək orta odda bişirin Ətin suyunu süzün ki, kəfdən təmizlənsin. Ət suyunu və əti qazana geri qoyun. Soğanı xırda-xırda doğrayın. Çuğundur və yerkökünü sürtkəcin iri dişindən keçirin. Kələmi nazik-nazik doğrayın. Tavada yağı qızdırın və soğanı bu yağda yumuşalanadək bişirin. Çuğundur və yerkökünü soğana əlavə edib, bərabər təxminən 10 dəqiqə ərzində, tərəvəzlər bir qədər yumuşalanadək bişirin. Sonra tomat, zövgə görə duz, istiot əlavə edib, təxminən 5 dəqiqə də bişirin. Bişən tərəvəzləri və dəfnə yarpağını ət suyu olan qazana əlavə edin. 

QEYD: Ət bişdiyi müddətcə suyun bir qismi buxarlanacaq, odur ki, əldə etdiyiniz ət suyu azdırsa, qazana bir az su əlavə edin.
Category: Sulu yeməklər | Views: 738 | Added by: Yemekosfer | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Adınız *:
E-mail:
Kod *:
Daxİl ol
Menudakılar :)
Sulu yeməklər [4]
Xəmir yeməkləri [4]
Ət yeməkləri [1]
Börəklər [11]
Balıq yeməkləri [0]
Toyuq yeməkləri [1]
Plovlar [5]
Salatlar [5]
Kekslər [6]
Tortlar [3]
Yararlı bilgilər [1]
Şirniyyatlar [4]
Digər [3]
AxtarIş
Təqvİm
«  Yanvar 2012  »
B.B.eÇ.aÇ.C.aC.Ş.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Arxiv məqalələr
  • Yemekosfer Facebook-da 
  • Statİstİka

    Hal-hazırda yemək axtaranlar :) 1
    Qonaq sayı: 1
    İstifadəçi sayı: 0